1-0 pentru vulpile din Florești, în lupta cu autoritățile: au ieșit la plimbare după ”vânătoare”

0

Acțiunea de prindere a vulpilor care se plimbă nestigherite în Florești printre oameni și mașini nu a avut succes. Deși au fost mobilizați polițiști locali, vânători, ba chiar și echipe de televiziune, vulpile nu s-au făcut văzute, când a fost programată acțiunea. Și-au făcut, însă, apariția, pe străzi, la o jumătate de oră după încheierea ”vânătorii”. În imagini se vede cum o vulpe se plimbă, fără probleme, atât printre mașinile parcate, cât și prin fața celor în mișcare.

Cetățenii din Florești care locuiesc lângă pădure au fost anunțați de autorități că în 13 iulie Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) face o acțiune de îndepărtare/recoltare a vulpilor din zona locuită. De aceea, a fost interzisă circulația auto și pietonală din zonă, între orele 19.00 și 22.00. Mai mult, cetățenii au fost sfătuiți să nu iasă afară până la ora 23.00, pentru că vor fi folosite arme de foc.

„Acţiunile vor fi organizate cu respectarea prevederilor contractului de prestări servicii încheiat cu AJVPS Cluj, gestionara fondului cinegetic 23 Floreşti, dar şi în urma sesizărilor primite cu privire la prezenţa unor vulpi pe teritoriul comunei. Acţiunea de îndepărtare/recoltare a exemplarelor din această specie se va desfăşura joi 13 iulie, între orele 19,00-22,00, zona străzii Avram Iancu, nr. 408 E”, au anunțat, miercuri, pe Facebook, reprezentanţii administraţiei locale din Floreşti.

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului a informat într-o postare pe Facebook că acțiunea organizată în Florești este una legală și a transmis un mesaj către locuitorii din zonele în care apar vulpile, cerându-le să nu le hrănească.

VEZI ȘI:

VIDEO O vulpe, un mistreț și două căprioare au fost surprinse în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca

Clujenii lovesc din nou – TOP comentarii la “Vulpea, mistrețul și căprioarele din Bună Ziua”

banner