10 Mai sărbătorit pentru prima dată la Castelul Regal de la Săvârșin

0

Ceremonia de la Castelul Regal de la Săvârșin a început cu Imnul Regal, intonat de Filarmonica Arad. Apoi, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române a susținut un discurs cu ocazia sărbătorii naționale de 10 Mai.

”Bine ați venit la Castelul Săvârșin! Suntem astăzi împreună de 10 Mai, zi de sărbătoare națională. Aducem omagiu tuturor celor care au scris pagini de istorie a României moderne de 155 de ani încoace. Vă reamintiți faptul că în anul 1866 România a pornit pe drumul modernizării, prin Constituția de esență liberală și europeană promulgată de Regele Carol I. Acum 20 de ani tatăl meu se întorcea la Castelul Săvârșin după o întrerupere de 53 de ani. De aceea suntem la Săvârșin în această zi de 10 Mai, pentru a onora memoria Reginei-mamă Elena, a tatălui meu, regele Mihai și a mamei mele, Regina Ana. Exemplul lor de răbdare, iubire, bunătate și înțelegere este prețios astăzi, mai ales pentru tânăra generație de români. Inaugurăm astăzi deschidere Satului regal și a parcului pentru public. În fiecare an, vizitatorii sunt bineveniți aici de primăvara până toamnă. Încă o dată, bine ați venit!”, a fost discursul Majestății Sale de la Săvârșin.

La finalul ceremoniei, Filarmonica Arad, sub bagheta maestrului Dan Crișan a susținut un concert regal.

Familia Regală a organizat, în 9 mai, în Satul regal de la Săvârșin, un eveniment dedicat Zilei Europei. Vedeți cum a fost la Săvârșin în 9 Mai AICI:

Ziua Europei, serbată cu fast regal la Săvârșin

Lansare regală de carte și concert de jazz la Săvârșin