Plan de 100 de miliarde de euro pentru relansarea economiei românești – Ce investiții sunt propuse la Cluj

0


Guvernul a anunțat un plan de relansare a economiei românești. Valoarea acestui plan este de 100 de miliarde de euro. Acest plan dorește să reducă impactul economic al pandemiei de coronavirus. Planul guvernamental prevede investiții serioase în județul Cluj, iar unele dintre măsuri sunt de salutat, afirmă conferențiarul universitar dr. Flavius Rovinaru și lectorul universitar dr. Liviu Deceanu, amândoi cadre didactice al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Planul guvernamental dorește să schimbe paradigma economiei românești, în așa cel încât creșterea economică să fie bazată pe investiții, nu pe consum. De asemenea, cei doi analiști economici afirmă că acest plan se abate de la paradigma economică, pentru că mizează pe dirijism, însă acest dirijism este unul normal în astfel de vremuri, după cum au afirmat în cadrul emisiunii România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădureaan.

Ce anume prevede concret acest plan? BuzzNews.ro a publicat o analiză care arată că acest plan prevede susținerea unor investiții majore.

Metroul clujean și trenul metropolitan au fost incluse pentru finanțare la capitolul Infrastructura de transport în Planul Național de Investiții și Relansare Economică conceput de Guvernul Orban.

În domeniul rutier, planul prevede finalizarea lucrărilor de infrastructură aflate în implementare – 407,3 Km de autostrăzi și drumuri expres. Cost estimat: 4,3 miliarde euro.

Pe listă intră Sibiu – Pitești (Loturi 1, 4, 5), Craiova – Pitești, Autostrada Transilvania (Suplacu de Barcău – Borș), Sebeș – Turda, AO: Inelul de Sud București, Varianta de ocolire Bacău, Podul peste Dunăre de la Brăila.

Un alt plan ambițios: conectarea cu autostrăzi a provinciilor istorice ale României și cu rețelele de transport paneuropene, prin demararea lucrărilor la aproximativ 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres. Perioada: 2020 – 2030. Cost estimat: 31 miliarde euro.

Este vorba de Sibiu – Pitești (Loturi 2, 3), Autostrada Transilvania: Nădășelu – Suplacu de Barcău, Autostrada Unirii: Tg. Mureș – Iași – Ungheni, A3: Ploiești – Comarnic – Brașov, A7: Ploiești– Suceava – Siret, AO: Inelul de Nord București; București – Alexandria – Craiova – Lugoj, Buzău/Focșani – Brăila – Galați, Măcin – Tulcea – Constanța; Transregio Gilău – Cluj N. – Apahida.

Documentul prevede la capitolul infrastructură feroviară investiții în cca. 3.000 km de cale ferată, în perioada 2020 – 2030, cu un cost estimat de aproximativ 18 miliarde euro.

Aici intră finalizarea reabilitării liniei ferate pe traseul Frontieră-Curtici-Simeria, parte componentă a Coridorului IV pan-european, pentru circulația trenurilor cu o viteză maximă de 160 km/h.

• Proiecte noi de modernizare a căii ferate în scopul asigurării obiectivelor de conectivitate: Ploiești-SuceavaDărmănești, București-Craiova-Timișoara-Arad, Suceava-Cluj-Napoca, Buzău-Fetești, Port Constanța-Palas, Predeal-Brașov, Centura feroviară a Municipiului București, Cluj Napoca-Episcopia Bihor

• Tren metropolitan Nădășelu – Baciu – Cluj-Napoca – Apahida – Jucu – Bonțida

• Metrou: Dezvoltarea noilor magistrale și extinderea magistralelor existente

• Finalizare lucrări M5, lansare M6 – tronsonul Gara de Nord – 1 Mai –Aeroport Otopeni, M4 – tronsonul Gara de Nord –Gara Progresu, extensie M2 Pipera – Petricani și Berceni – Linia de Centură Sud

• Metrou Cluj Napoca – Magistrala: Gilău – Florești – Cluj-Napoca

• Naval: Investiții totale de 4,3 mld. euro

• Modernizarea și extinderea infrastructurii porturilor maritime și fluviale, cu accent pe Portul Maritim Constanța

• Lucrări de dragaj, de exploatare, consolidări și alte investiții pentru asigurarea navigației pe tot parcursul Dunării, pe tot timpul anului

• Aerian: Investiții totale de 2,9 mld. euro

• Extinderea și construirea de terminale pentru pasageri, cât și de zone cargo. Crearea de legături inter-modale între infrastructura aeriană, feroviară și rutieră

banner