1000 de salcâmi pentru cea mai faimoasă pădure bântuită din lume

0

Pădurea Hoia – Baciu este regenerată cu ajutorul muncii voluntarilor. Este vorba de cea mai faimoasă pădure bântuită din lume, după cum au scris zilele trecute redactorii publicației New Zealand Herald, citați de Transylvania Today. Însă voluntarii de la Rotary Club Cluj-Napoca nu au ales această pădure datorită faimei sale internaționale, ci pentru că este unul dintre cei mai importanți plămâni verzi ai Clujului.

Voluntarii clujeni vor planta 1.000 de puieți de salcâmi în Pădurea Hoia Baciu. Este vorba de o specie care are capacitatea de a fixa solul și de a preveni alunecările de teren și care contribuie la păstrarea biodiversității. Acțiunea de la Cluj este una dintr-o serie mai lungă, pentru că obiectivul asumat la nivel național este plantarea unui milion de copaci, spune vicepreședintele Rotary Club Cluj-Napoca, Emeric Fulop.

Pădurea Hoia Baciu este faimoasă la nivel internațional datorită reputației că ar fi locul unde s-ar produce fenomene paranormale. Însă decizia de a planta puieți la marginea acestei păduri are prea puțin de a face cu această faimă. Alegerea ei este bazată pe faptul că această pădure are capacitatea de a contribui la reducerea schimbărilor climatice, spune președintele Rotary Club Cluj-Napoca, Dan Mureșan.

Aceasta nu este singura acțiune de platare a unor copaci organizată în această perioadă în județul Cluj. Voluntarii Asociației Beard Brothers plantează copaci în zona Făget, iar cei ai Asociației CERT Transilvania vor planta copaci în comuna Frata. 

banner