14 zboruri de tip charter de pe Aeroportul din Cluj

0

Vara a adus creșterea considerabilă a numărului de zboruri de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. În total, 14 noi destinații au fost adăugate pe lista zborurile deservite de diferiți operatori aerieni. Cea mai căutată este Antalya, din Turcia, deservită de 15 zboruri pe săptămână.

Tot mai mulți transilvăneni preferă să plece în vacanță cu avionul. Creșterea numărului de destinații deservite de zborurile de tip charter a permis operatorilor din domeniul turismului să ofere clienților mai multe variante. Unul dintre zboruri leagă Clujul de Constanța, însă cele mai populare destinații sunt în această perioadă stațiunile din Turcia și din Grecia, spune directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

De asemenea, au fost reluate zborurile către țările din Africa de Nord. Clujenii au reînceput să meargă în vacanță în Egipt și în Tunisia, după ani în care numărul de turiști în aceste țări a scăzut dramatic, din cauza tulburărilor interne, mai spune David Ciceo.

Pe de altă parte, a crescut numărul turiștilor străini care vin în Transilvania, fie pentru a vizita orașe precum Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu sau Sighișoara, fie pentru a participa la festivaluri precum TIFF, Electric Castle sau Untold. În aceste condiții, există perspectiva ca în acest an, pentru prima oară în istorie, aeroportul clujean să depășească pragul de 3.000.000 de pasageri. Primul milion de pasageri a fost deja înregistrat în luna mai.

banner