21 de studenți pot să își deschidă afaceri cu ajutorul fondurilor europene

1

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj a obținut o finanțare europeană în valoare de 9,6 milioane de euro, pentru formarea de competențe manageriale și antreprenoriale pentru studenții din Transilvania de Nord. Cele mai bune planuri de afaceri vor putea obține finanțări nerambursabile. 

Grupul țintă al proiectului este format din 342 de studenți din regiunea de Nord-Vest. Pentru a putea participa, aceștia trebuie să fie minim în al doilea an de facultate, în programul de licență. Participanții vor beneficia de asistență managerială și antreprenorială.

“La finalul cursurilor, studenții vor trebui să întocmească planuri de afaceri, iar cele mai bune 21 dintre ele vor primi finanțare nerambursabilă”, a declarat prorectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Ioana Pop.

Practică în companii francofone din Cluj

Unul dintre partenerii universității clujene în acest proiect este Clubul Francofon de Afaceri din Cluj (C.Fac), care reunește mai mult de 60 de companii.

“Studenții care vor fi pregătiți în acest proiect vor putea dobândi experiență practică în companiile membre ale clubului. Comunitatea francofonă va fi cu atât mai deschisă unor studenți care vorbesc limba franceză”, spune reprezentanta C.Fac, Georgeta Moldovan.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și va trebui să fie finalizat în următorii doi ani. 

VEZI ȘI:

USAMV Cluj a devenit unul dintre cei mai apreciați producători de vin din Transilvania

Ședințe de hidroterapie pentru afecțiunile animalelor de companie la USAMV

Flori produse în premieră la USAMV – Află ce soiuri poți cumpăra