436 minute întârziere la trenurile CFR – Află cine e de vină

0

Şapte trenuri de călători au înregistrat, până miercuri, 27 iulie, la ora 10:00, o întârziere totală în graficul de circulaţie de 436 de minute. Motivul declarat al întârzierii este avaria la reţeaua naţională Enel, în partea de vest a ţării, informează reprezentanții Căilor Ferate Române (CFR). 

„Din cauza deranjamentului la reţeaua naţională de alimentare cu energie electrică a Enel, care a impus măsuri speciale de circulaţie pe intervalul de staţii Vărădia – Conop, încă din cursul nopţii, 7 trenuri de călători, dintre care 4 trenuri de rang – 346, 473, 472 şi 347 – şi 3 trenuri Regio – 2027, 2763 şi 2372 – au înregistrat, până la această oră (10:00 n.r.), o întârziere totală, în graficul de circulaţie, de 436 de minute” menționează reprezentanții CFR SA.

Care sunt consecințele deranjamentului?

Miercuri dimineața, aceștia mai precizează și că trenurile circulă dublate cu o locomotivă Diesel pe intervalul de staţii Vărădia – Conop, pe o distanţă de aproximativ 26 de km, din cauza unui deranjament anunţat de Enel.

„Reprezentanţii furnizorului naţional Enel au anunţat că deranjamentul la sistemul de furnizare a energiei electrice […] urmează să fie remediat, însă nu a fost anunţată ora de finalizare a intervenţiilor. Astfel, pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar, dar şi pentru evitarea opririi trenurilor în gările de pe traseu, până la restabilirea alimentării cu energie electrică a reţelei Enel, Sucursala Regionala de Căi Ferate (SRCF) Timişoara, în colaborare cu operatorul naţional de transport feroviar de călători – Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători (SNTFC) CFR Călători – asigură tracţiune Diesel pentru trenurile care tranzitează zona afectată de deranjamentul la reţeaua naţională”, este precizat în comunicatul operatorului naţional feroviar.

VEZI ȘI:

Biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie – Vezi cât vor costa pe unele rute foarte populare

CFR Călători începe de vineri programul “Trenurile Soarelui” – Află care sunt traseele și până când vor circula

CFR modifică rutele trenurilor spre Ungaria