5.200 de oameni în prima zi la Jazz in the Park: Andi Moisescu, din nou butoane

0

Scena Hill de la Jazz in the Park a fost martora unui spectacol muzical memorabil susținut legendarii Fun Lovin’ Criminals, precum și de JazzQuarters Trio, Andra Botez și Alexandru Andrieș. În același timp, pe scena Backyard by BRD, Daykoda, Jan Gunnar Hoff Trio, Theo Croker și Billy Cobham au răsfățat publicul cu acorduri de jazz fascinante. Pe Friends Stage by DIGI, Socol, Wanlov the Kubolor & Văzduh LIVE și Andi Moisescu au creat o atmosferă plină de farmec și au transformat zona într-un adevărat ring de dans.

La Barn Stage by IQOS Aldaris, Moss Farai și Blanilla au oferit un mix muzical variat. După miezul nopții a prins viață Night Stage, unde atmosfera a fost întreținută de Iorga și Nightmares on Wax. Vremea frumoasă a completat perfect atmosfera magică din Parcul Etnografic din Cluj-Napoca, unde cei prezenți au avut ocazia de a se bucura de un cadru natural de poveste.

PROGRAMUL CONCERTELOR JAZZ IN THE PARK DE SÂMBĂTĂ, 2 septembrie:

  • Hill Stage: Pantaloons, Mork, FUNKorporation, JazzyBIT, Mulatu Astatke
  • Backyard Stage by BRD: Andrei Irimia, Nani Vazana sings Ladino, The Heliocentrics, Mansur Brown
  • Friends Stage by DIGI: Bogdan Roșca-Zasmencu, DigitaLove, Moss Farai
  • Barn Stage by IQOS: Takeover by MeloMelanj
  • Night Stage: UFe, Guts, UFe

Pe lângă experiențele muzicale, „Întâlnirile pe prispă” (eveniment susținut de TSV Line – member of PM Tehnic) aduc în fața publicului discuții interesante purtate în tihnă și meet&greet cu artiștii invitați la festival:

  • 16:00 – 17:00 – Face muzica societatea și oamenii mai buni?, cu Larisa Perde (fondator Șaraimanic), Tudor Sbîrcea (psihoterapeut); moderator: Horia Ghibuțiu (director editorial al A.G. Radio Holding)
  • 17:15 – 17:45 – Invitat surpriză
  • 18:00 – 19:00 – Meet&Greet: 7th SENSE; moderator: Vasilea Hotea-Fernezan (jurnalist TVR Cluj)

Gospodăriile și livezile Parcului Etnografic sunt animate pe toată perioada festivalului de tot felul de activități, gândite de organizatori astfel încât să antreneze toate simțurile și să creeze experiențe de

neuitat. Music Lounge by BRD aduce ateliere de muzică, Vinil Fair by Pepsi prezintă o expoziție de viniluri și echipamente audio, iar Play Area by Digi este un loc de joacă cu simulatoare muzicale amuzante. Cei care vin la festival se pot bucura de mâncare delicioasă la restaurantele pop-up și de băuturi fine la curtea cu vinuri de la Crush. IARMAROC.com este locul unde pot fi descoperite produse unicat, iar Mega Image Lounge, zona perfectă de relaxare. Pentru cei mici, există Kids Area și ateliere de muzică. Participanții pot să-și documenteze experiențele și să le revadă în People’s Aftermovie. De asemenea, sunt planificate activități seara, povești sub stele și relaxare în lounge-urile MedLife și Acoustic Density Listening Room. Pentru cei interesați de istorie și tradiție, există și tururi ghidate în Parcul Etnografic.

Începând de astăzi, cei care nu și-au luat încă bilete la Jazz in the Park pot să cumpere doar bilete de o zi (159 lei) pe site-ul jazzinthepark.ro. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au acces gratuit în festival, cu condiția să fie însoțiți de un adult. Jazz in the Park este un eveniment pet friendly, așa că accesul cu animale de companie este permis.

Despre Jazz in the Park

Jazz in the Park este un festival manifest care combină muzica bună cu promovarea de valori pozitive în comunitate. Festivalul a găzduit până acum peste 400 de concerte de jazz cu artiști internaționali și este astăzi unul dintre cele mai importante festivaluri europene de gen. În 2019, Jazz in the Park a câștigat trofeul categoriei „Best Small European Festival” la cea de-a XI-a ediție a prestigioasei competiții European Festival Awards. El a devenit, astfel, primul festival de jazz din Europa (și implicit din România) care a obținut o distincție la acest eveniment. De asemenea, festivalul a fost finalist de 4 ori la aceeași categorie, ultima nominalizare fiind chiar anul trecut.

 

banner