665 de secții de votare vor fi deschise în județul Cluj

0

Clujenii sunt chemați la urne duminică, pentru a-și desemna parlamentarii. Județul Cluj va avea patru senatori și 10 deputați.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, este de părere că alegerile vor avea loc în condiții bune. Din această dimineață a început distribuirea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare pentru organizarea scrutinului.

În județul Cluj, vor fi deschise 665 de secții de votare. În mediul urban, vor funcționa 289 de secții de votare, iar restul în mediul rural. Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Cluj-Napoca. Este vorba de 183 de astfel de secții. În total, în județ, sunt înregistrați peste 611.000 de alegători, însă vor fi distribuite peste 1.300.000 de buletine de vot pentru cele două camere ale Parlamentului. Și aceasta pentru că, la universitățile clujene, sunt înmatriculați aproximativ 100.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, iar unii dintre ei vor vota în Cluj-Napoca, pe listele suplimentare.

Un alt factor de bun augur în organizarea alegerilor este reprezentat de faptul că nu mai există localități în carantină. Ultima comunitate locală care a ieșit din carantină este Gherla, unde rata incidenței infectării cu coronavirus a scăzut la 5,17 la mie. Autoritățile afirmă că în toate secțiile de votare vor fi respectate măsurile sanitare și distanțarea socială.

banner