Când clienții decid să-ți treacă pragul, ca proprietar de restaurant, îți dorești ca ei să se întoarcă. Pentru ca asta să se întâmple trebuie să faci timpul pe care ei îl petrec în restaurant să fie unul cât mai plăcut. Clienții vin, rămân și se întorc dacă ai în vedere câteva aspecte. Putem vorbi despre mâncarea pe care o serviți, care să fie extraordinară încât nimic altceva să nu mai conteze-n jur, poate să fie vorba despre personal, care prin amabilitatea lui să facă oamenii să se întoarcă, sau putem să vorbim despre loc în sine, atât de primitor că anumite minusuri trec neobservate.
Pentru că subiectul mâncării și al angajaților dintr-un restaurant a mai fost abordat și cu alte ocazii, articolul de față o să îți ofere 7 ponturi prin care să-ți faci restaurantul atât de primitor încât clienții să-și dorească să revină.
1. Dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant de mâini.
Este crucial să ai acest lucru bine pus la punct în restaurantul tău. Nimeni nu dorește să se așeze la masă cu mâinile murdare. Nu există cuvinte care să descrie sentimentul cuiva care vrea să-și spele mâinile și realizează că nu are cu ce. O idee bună este să investești în dozatoare pentru săpun lichid pe bază de senzor, ce eliberează o cantitate suficientă de lichid pentru igiena mâinilor. Prevăzute, de cele mai multe ori, cu sistem anti-vandalism, cu fereastră pentru verificarea cantității rămase și ușor de umplut, acestea sunt o soluție optimă și elegantă pentru săpunul lichid și dezinfectanții pentru mâini.
2. Suporturi pentru farfurii
Oricât de bine ai dezinfecta suprafața mesei, clienții se vor simți mereu mai bine dacă primesc un suport pentru farfurie. Pe piață sunt atâtea modele din care poți alege ( rotunde, semiovale, semirotunde, pătrate duble), se pot personaliza și cumpăra într-o nuanță care să meargă cromatic cu decorul din restaurantul tău. Pe unde mai pui că dincolo de scopul practic, de a proteja masa pe care se mănâncă și pe care se scapă zilnic, are și rol decorativ. E un dublu câștig.
3. Odorizant de cameră
Tuturor ne place într-un fel sau altul mirosul unui preparat proaspăt scos din cuptor sau luat de pe foc, dar parcă ce-i prea mult strică. Nimeni nu-și dorește să stea într-un loc care miroase a pește prăjit și condimente puternice timp de câteva ore. De aceea, pentru a crea un mediu prietenos și primitor, poți opta pentru amplasarea unor odorizante de cameră în spațiile cheie ale restaurantului tău. Acestea vor dispersa un parfum ambiental plăcut, preferabil pe bază de ulei esențial, ce va oferi o calitate mai bună a aerului. Un odorizant de cameră dispersează parfum la intervale regulate de timp, păstrând atmosfera proaspătă. Poți alege să schimbi parfumul din restaurant în funcție de sezon sau să mergi pe un miros semnătură pe care să-l păstrezi pe tot timpul anului.
5. Suporturi pentru rezervarea meselor
Clienții restaurantului tău vor iubi să se simtă speciali. Investește în niște suporturi pentru rezervare calitative. De pildă unele fabricate din piele de înaltă calitate cu aspect de piele naturală. Cu o rezistență ridicată, acestea nu se vor crăpa la soare, în caz că le veți folosi pe terasă, și vor putea fi folosite mai mult de 1 an/sezon, aspect important pentru venit în viitor. De asemenea sunt impermeabile și lavabile.
6. Salteluță pentru înfășat
Dacă restaurantul tău își dorește să fie și unul pentru familii ai mare nevoie de o salteluță pentru înfășat. Cu acest artificiu sigur vei câștiga simpatia mamelor cu bebeluși, care nu de puține ori întâmpină dificultăți atunci când merg în toalete și trebuie să schimbe scutecul celui mic. Spațiile incomode, lipsa unei măsuțe speciale sau a saltelei pentru înfășat le fac pe acestea să se simtă neglijate și chiar descurajate de a merge cu bebelușii în restaurante. Iar dacă mama nu vine, nici restul familiei nu o să o facă.
Salteluțele pentru înfășat sunt niște accesorii de baie bine-venite pentru proaspetele mămici. Acestea trebuie păstrate în permanență curate și dezinfectate după fiecare utilizare.
7. Meniul
Pe cât pare de banal, dacă nu ai trecut deja la varianta digital și chiar și așa ar fi bine să ai câteva tipărite „de urgență”, meniul, ca aspect, este cartea de vizită a restaurantului tău. Pe lângă partea vizuală, care trebuie să fie perfectă de la imagine la text, alege o mapă de meniu care să fie accesoriul suprem al restaurantului tău.
De exemplu, mapele de meniu SoftLeather, de la Unika, sunt fabricate din piele impermeabilă interior exterior, acest lucru conferindu-le o rezistență ridicată. Mapele Softleather nu se crapă pe terasă la soare, se pot spăla și rezistă mai mult de 1 an/sezon. Acestea vin într-o varietate de culori, maro, negru, verde și roșu, au o copertă buretată față, din piele PU termo cu textură mată și catifelată în exterior și mat în interior. Fiind impermeabilă eviți riscul deteriorării filelor din interior, astfel neavând grija reprintării periodice.
8. Consumabile hârtie: Hârtie igienică și prosoape de hârtie
Dacă să rămâi fără săpun în baia unui restaurant e neplăcut, să nu ai consumabil din hârtie la dispoziție e un coșmar. Indiferent de cum este amenajată baia și care este aparatura cu care este dotată, dacă nu există hârtie igienică totul este compromis. Știi cât de frustrant poate fi să intri într-o toaletă și să constați în ultimul moment că hârtia igienică s-a terminat. În acest caz, personalul administrativ trebuie instruit să verifice periodic fiecare cabină a toaletelor pentru a vedea unde trebuie înlocuită hârtia igienică.
Dacă ați ajuns până aici, sperăm că ceea ce ați citit o să vă vină în ajutor. Toți deținătorii unor afaceri își doresc clienți fericiți, iar clienții își doresc servicii care să-i facă să se simtă bine. Aceasta este codependența unei relații client-servicii și înțelegere și dorința de mai bine ar trebui să existe de ambele părți.
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: