80 de miliarde de euro pentru salvarea economiei românești – Vasile Dîncu: Banii trebuie alocați pentru dezvoltare inteligentă

1

Oficialii europeni au decis un pachet în valoare de 750 de miliarde de euro pentru salvarea economiei europene. România ar urma să beneficieze de un pachet în valoare de 80 de miliarde de euro.

Echipa care a negociat sprijinul european pentru România trebuie felicitată, însă acest lucru nu înseamnă că, deja, avem în buzunar acești bani. Românii trebuie să facă eforturi să îi obțină și trebuie să îi investească în dezvoltare inteligentă, spune profesorul universitar Vasile Dîncu, fost vicepremier al României.

El crede că acest pachet pentru salvarea economiei europene poate suferi încă modificări în Parlamentul European. Însă, oricare ar fi aceste modificări, Vasile Dîncu este de părere că autoritățile române trebuie să își asocieze specialiștii în această operă de a restarta România. Și aceasta cu atât mai mult cu cât România nu are o strategie de dezvoltare. De asemenea, fostul vicepremier este de părere că trebuie să existe, în țară, un consens politic pe marile obiective, chiar dacă lupta dintre diferiții actori politici va continua.

Mai multe detalii despre modul în care acești bani ar putea schimba în bine țara, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.