A crescut numărul de divorțuri la Cluj, în schimb populația s-a diminuat, potrivit ultimului recensământ

0

Direcția Județeană de Statistică Cluj a publicat câteva date parțiale în urma prelucrării datelor colectate în cadrul recensământului din 2021 (date colectate în 2022). Cifrele arată o scădere a populației județului Cluj, per total. Și Cluj-Napoca are mai puțină populație domiciliată în capitala de județ, însă clujenii s-au mutat în comunele limitrofe, potrivit datelor statistice. Și numărul divorțurilor a crescut semnificativ la Cluj. Află detalii de la Emilia Negrila, directorul Direcției Județene de Statistică Cluj, invitată în emisiunea România via Cluj.

Numărul persoanelor divorțate din județul Cluj a crescut de la 4%, în 2011, de la recensîmântul anterior, la 10% la ultimul recensământ, a precizat directorul Direției Județene de Statistică.

Rezultatele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL2021) arată o populație rezidentă a județului Cluj de 679.141 persoane, în scădere cu 11.965 persoane față de recensământul precedent (octombrie 2011). Din punctul de vedere al mărimii populaţiei rezidente, judeţul Cluj se situează pe locul 4 în ierarhia judeţelor (după municipiul București, județele Iași și Prahova).

VEZI AICI ȘI ALTE DATE ALE RECENSĂMÂNTULUI:

Statuia lui Iuliu Maniu a fost repusă pe soclu, după protestul societății civile

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!