A început azi Cel de-al Treilea Război Mondial? Ce răspunde istoricul Leonard Horvath

2

Rusia a invadat Ucraina, la ordinul dictatorului Vladimir Putin. Este vorba de cea mai mare conflagrație din Europa de după Cel de-al Doilea Război Mondial. 

Militarii ucrainieni rezistă, iar războiul de agresiune dus de Rusia a făcut deja sute de victime. Occidentul a decis să ajute Ucraina, însă Rusia păstrează inițiativa pe front. Istoricul Leonard Horvath, cadru didactic al Universității Babeș-Bolyai, este de părere că Rusia poate câștiga războiul în Ucraina, cu costuri mari, însă nu poate câștiga confruntarea pe termen lung cu Occidentul democratic.

În acest timp, România primește primii refugiați ucrainieni. Românii sunt îngrijorați de soartea conaționalilor lor din Ucraina și din Republica Moldova. Există temeri că acest conflict s-ar putea extinde.

În timp ce opinia publică mondială este concentrată asupra agresiunii rusești din Ucraina, în Asia, lucrurile se pot complica, de asemenea.

A început azi Cel de-al Treilea Război Mondial? Istoricul Leonard Horvath a încercat să contureze un răspuns la această întrebare, în emisiunea România Via Cluj.

banner