A început Gaudeamus la Cluj-Napoca – Cel mai mare târg de carte din Transilvania ajunge la ediția 23

0

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții de aproape două decenii, pentru ediția cu numărul 23. Târgul de Carte Gaudeamus este organizat de postul public de radiodifuziune, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, și se va desfășura în perioada 24 – 28 aprilie. Vezi mai jos care e atmosfera de la eveniment.

Deschiderea oficială a ediției a avut loc miercuri, 24 aprilie, la ora 12.00. Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00, iar accesul publicului este liber.

Președintele de onoare al acestei ediții va fi prof. univ. dr. Ioana Both, traducător, critic literar, apreciat eminescolog și eseist.

Moment de vârf al vieții culturale din această zonă a țării de peste două decenii, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România aduce în fața publicului clujean o ofertă bogată și diversificată de carte, jocuri educative și muzică.

Cel mai mare și mai longeviv târg de carte din Transilvania, evenimentul care a deschis în anul 2000 Caravana Gaudeamus Radio România, aduce în inima Clujului:

• 16 pavilioane expoziționale, într-o formulă de amenajare care oferă un spațiu generos de etalare și prezentare a ofertei pentru participanți, și totodată, mai relaxat pentru vizitatori, spațiu care îndeamnă la nenumărate ore petrecute în incinta târgului.
• 60 de standuri, care reunește mii de titluri din oferta a peste 85 de edituri, distribuitori de carte românească și străină, producători și distribuitori de muzică și jocuri educative;
• 60 de standuri virtuale se regăsesc pe www.gaudeamus.ro, în varianta online a târgului, astfel încât noutățile editoriale, ofertele speciale și surprizele pregătite de participanți cu acest prilej vor fi accesibile și iubitorilor de carte care nu vor putea ajunge zilele acestea la ediția Cluj-Napoca a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România.
• Peste 40 de sesiuni de lansări și prezentare de carte, multe dintre acestea transmise în direct pe www.gaudeamus.ro și Facebook Radio România Gaudeamus, vor oferi publicului prilejul de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți scriitori din întreaga țară.

banner