A scăzut serios numărul celor infectați cu coronavirus

0

Numărul celor infectați cu coronavirus a scăzut semnificativ, a anunțat Grupul pentru Comunicare Strategică, în prima zi a stării de alertă. La nivel național, au fost raportate doar 190 de noi cazuri de infectare. 

Iată situația epidemiologică din județul Cluj:

🔴 Efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști locali, militari, ISU și SAJ) – 729

🔴 Persoane verificate cu privire la respectarea măsurii și interdicțiilor impuse – 554

🔴 Societăți comerciale/ Persoane fizice autorizate verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență – 8

🔴 Sancțiuni contravenționale aplicate – 91; valoare –63.630 lei

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel:

➡️ 273 persoane se află în carantină

➡️ 201 persoane aflate în autoizolare la domiciliu

➡️ 189 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca

➡️ 15 persoane internate în ATI, din care 9 din județ

➡️ Total vindecați și externați 299, din care 231 din județul Cluj

➡️ Total decedați 21, din care 12 din județul Cluj.

Până astăzi, 15 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.437 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.370 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1056 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 219 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.441 de  persoane. Alte 14.791 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 294.601 teste.

banner