Adrian Oros: România riscă sancțiuni europene din cauza modului barbar în care sunt exportate animalele vii ATENȚIE VIDEO ȘOCANT!

0

România riscă importante sancțiuni europene din cauza modului barbar în care sunt transportate animalele vii exportate în țările din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, avertizează deputatul PNL, Adrian Oros. El este deopotrivă și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România, precum și profesor universitar al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj.

Situația cea mai gravă este cea a transporturilor navale de oi. Multe animale mor, pur și simplu, sufocate de căldura din timpul verii. Altele mor din cauza lipsei de apă și de hrană din calele navelor încinse ca niște cuptoare de soarele necruțător. Există deja două decizii ale Curții Europene de Justiție care stabilesc că statele membre ale Uniunii Europene sunt responsabile pentru respectarea standardelor care privesc bunăstarea animalelor. România este vizată de astfel de sancțiuni în contextul în care este cel mai mare exportator de animale vii din Uniunea Europeană. Exporturile vizează mai ales țări precum Libia și Iordania.

Adrian Oros este de părere că soluția pentru această problemă este sacrificarea animalelor în România, astfel încât ele să nu fie expuse unor cruzimi inutile. Mai mult, prin această metodă, România ar câștiga mii de locuri de muncă în industria alimentată. Deputatul Adrian Oros afirmă că românii nu vor pierde piețele reprezentate de țările musulmane, deoarece sacrificarea animalelor poate fi realizată și în România în conformitate cu prescripțiile referitoare la prepararea mâncării halal.

banner