Adriana Baciu: Top 3 probleme cu care se confruntă comuna Jucu

0

Una dintre cele mai invidiate comune din România este Jucu. Și aceasta deoarece în comună a fost amenajat un parc industrial devenit faimos datorită investiției realizate de Nokia. După plecarea producătorului finlandez de telefoane mobile, parcul industria Tetarom din Jucu a reușit să atragă alți investitori, precum Bosch, DeLonghi sau Karl Heinz Dietrich, iar taxele și impozitele plătite de acste companii au asigurat administrației locale resurse serioase. Comuna a crescut în ultimii ani, dar, acum, Jucu se confruntă cu probleme de creștere, spune Adriana Baciu, lider local al Pro România și candidat la un post de consilier local. Comuna Jucu are nevoie de soluții care să asigure o calitate mai bună a vieții locuitorilor săi, spune liderul Pro România Cluj, Remus Lăpușan.

Cei doi reprezentanți ai Pro România au făcut o listă a problemelor cu care se confruntă această comunitate. Pe această listă de probleme se numără calitatea serviciilor educaționale și de sănătate pe care le au la dispoziție localnicii, transparența administrației, mai ales în sensul deschiderii față de inițiativelor cetățenilor, precum și planificarea urbană, inclusiv dezvoltarea infrastructurii în zonele în care apar noi cartiere în Jucu.

Soluțiile la aceste probleme ar trebui să transforme Jucu într-o comună smart, care să fie, de exemplu, deservită de o rețea de hotspot-uri cu acces gratuit la Internet, dar și de un tren metropolitan, care să asigure transportul rapid, neopluant și ieftin între comuna cu cel mai mare parc industrial din Transilvania, Jucu, și Cluj-Napoca.

Cum văd Adriana Baciu și Remus Lăpușan viitorul comunei Jucu, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner