Aeroportul Cluj, concurat agresiv de Aeroportul Debrecen: “Ne iau pasageri” INVITAT DAVID CICEO

0

Aeroportul din Debrecen, Ungaria, a crescut ca trafic de la 20 000 la 600 000 de pasageri anul trecut și se transformă încet, încet, într-un concurent veritabil al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca.

“Aeroportul din Debrecen vrea să ajungă în 3 ani la 1,5 milioane de pasageri. Au microbuze și autobuze din Satu Mare, din Baia Mare, practic ne adresăm aceleiași arii de acoperire. Daca ei cresc cu un milion, ne iau foarte mulți pasageri”, a afirmat la Via Cluj TV directorul general al Aeroportului Internațional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, David Ciceo.

Pe lângă un marketing agresiv, aeroportul are pe rol mai multe investiții pentru a contracara concurența celor din Debrecen, Ungaria.

Directorul Ciceo spune că unul dintre proiectele vitale pentru dezvoltarea aeroportului clujean este extinderea pistei până la 3,4 km.

Licitația pentru studiul de fezabilitate necesar acestei lucrări este pe ultima sută de metri. Lucrarea ar putea fi realizată până în 2023 din fonduri europene, cu condiția să fie deviat râul Someș.

banner