U-BT învinge la mare diferență Dinamo, după ce a fost aproape egalată de la 20 de puncte avans

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins duminică, 26 martie, pe teren propriu, formația Dinamo București, scor 89-67, în cea de-a șaptea etapă din faza TOP 10 a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, la finalul unui meci în care nu a putut conta pe jucătorii Karel Guzman, respectiv Leo Meindl, și în care a fost aproape să piardă un avantaj de 20 de lungimi, campioana României a obținut succesul cu numărul 21 din actuala ediție de campionat și rămâne pe poziția secundă a clasamentului, la un punct în urma liderului CSM CSU Oradea. 

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de dinamoviști, care au deschis instant scorul prin coșul din acțiune semnat de căpitanul Andrei Mandache. Deși au avut cel puțin cinci șanse de a înscrie, clujenii le-au irosit prin mai multe greșeli consecutive, astfel încât, după patru minute de joc, oaspeții și-au creat un avantaj de șapte puncte pe tabela de marcaj. Ulterior, Patrick Richard a înscris de două ori de la distanță, iar Nandor Kuti a reușit să își pună echipa în avantaj. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 19-17.

Sfertul secund a debutat mult mai bine pentru ardeleni, care, după doar trei minute de joc, au majorat diferența la opt lungimi. Akos Szentkuti și Stefan Bircevic au înscris din spatele arcului de cerc, iar avantajul alb-negrilor s-a extins la 12 puncte. Dinamoviștii s-au apropiat la șapte puncte de egalare, însă gazdele nu au permis mai mult apropierea la scor. Astfel, după alte acțiuni fructificate, clujenii au intrat la vestiare cu un avantaj de 13 lungimi.

Emoții mari pentru “studenți” – Dinamo se apropie la doar două puncte

După doar trei minute de joc în cea de-a doua repriză, “studenții” au reușit să își formeze un avans de 20 de puncte, grație unei aruncări din afara semicercului semnată de Kasey Shepherd. Cu două minute înainte de intrarea în actul decisiv, oaspețiii au reușit să înjumătățească handicapul, pentru ca, mai apoi, grație coșurilor consecutive reușite de Darnell Edge, să încheie sfertul la scorul de 59-52.

Încă de la prima acțiune a actului decisiv, dinamoviștii au reușit să marcheze și, astfel să se apropie la doar cinci lungimi de egalare. Vlad Moldoveanu a înscris și el, iar diferența s-a redus la doar două puncte. Totuși, Kasey Shepherd a calmat imediat spiritele, cu un coș din spatele arcului de cerc, urmate de reușitele din acțiune ale lui Andrija Stipanovic. Bircevic a luat meciul în propriile mâini și a înscris trei coșuri consecutive, prin care și-a distanțat din nou echipa la 17 lungimi. În cele din urmă, “studenții” s-au impus fără probleme, la 22 de puncte diferență.

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin toți jucătorii care au evoluat, după cum urmează: Stefan Bircevic (20), Patrick Richard (16), Kasey Shepherd (13), Nemanja Gordic (13), Nandor Kuti (9), Andrija Stipanovic (7), Akos Szentkuti (5), Emanuel Cățe (4), respectiv Jalen Jones (2).

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează ultimul duel din actuala ediție a EuroCup. Acesta va avea loc pe terenul formației germane Ratiopharm Ulm, miercuri, 29 martie, de la ora 20:30 (ora României).

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Karel Guzman a primit decizia din partea Federației Române de Baschet – sancțiuni de mii de euro pentru U-BT

Mihai Silvășan, după înfrângerea cu BC Prometey: “Îmi pare rău că nu le-am oferit fanilor o victorie”

Persoanele cu sindrom Down au jucat baschet la pauza meciului U-BT Cluj-Napoca – BC Prometey

banner