AJOFM Cluj, precizări importante despre kurzarbeit

0

AJOFM Cluj a informat că măsura de reducere temporară a timpului de lucru se prelungește pe o perioadă de până la trei luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de alertă, angajatorii având astfel posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaților cu cel mult 80% din durata zilnică, săptămânală sau lunară, prevăzută în contractul individual de muncă.

Se acordă în acest caz o indemnizație de 75% din salariul de bază aferent orelor de reducere a programului de lucru.

Redăm mai jos comunicatul AJOFM Cluj după emisiunea LEGISLAȚIE CONTRADICTORIE: Firmele care ar putea fi obligate să plătească șomaj tehnic din banii proprii pentru perioada 8-31 martie.

Comunicat cu privire la durata de implementare a măsurii prevăzute la articolul 1, al (1) din OUG 132/2020, respectiv a măsurii de reducere temporare a timpului de lucru

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj vă informează că, în baza art. 1, alin. (1) din OUG nr. 132/10.08.2020, cu modificările și completările ulterioare, măsura de reducere temporară a timpului de lucru se prelungește pe o perioadă de până la trei luni de la data încetării ultimei perioade în care a fost instituită starea de alertă, angajatorii având astfel posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaților cu cel mult 80% din durata zilnică, săptămânală sau lunară, prevăzută în contractul individual de muncă, arată directorul executiv Ana-Maria Chiciudean.