Alo 119? Linia telefonică pentru raportarea abuzurilor asupra copiilor

0

911 la americani, 119 la noi, la români. Este vorba despre o linie telefonică de urgență care a fost deschisă pentru a prelua apelurile care semnalează abuzuri asupra copiilor. Prin apelarea numărului unic 119, disponibil în toate rețelele publice de comunicații din România, vor putea fi raportate toate cazurile de abuz, exploatare, neglijare și forme de violență asupra copiilor, inclusiv bullying, respectiv toate situațiile care nu necesită intervenția imediată a autorităților specializate din cadrul Serviciului de Urgență 112.

Află de la Nicoleta Molnar, directorul DGASPC Cluj, ce fel de abuzuri pot fi semnalate prin intermediul acestui număr gratuit de telefon și ce fac mai departe autoritățile cu informația.

Numărul 119 funcționează în regim de permanență, este disponibil 24/24h, 7 zile pe săptămână, inclusiv în perioada sărbătorilor legale. Apelurile efectuate sunt gratuite. Ele sunt înregistrate și păstrate pentru o perioadă de șase luni. De asemenea, toate apelurile vor fi identificabile din punct de vedere geografic, pentru a și putea interveni, în caz de nevoie, în nteresul copilului abuzat.

 

 

banner