Aniversare FSEGA: 145 de ani de învățământ economic superior în Cluj

0

Comunitatea academică a Universității Babeș-Bolyai a serbat împlinirea a 145 de ani de învățământ economic superior la Cluj. Prima instituție de profil a început să funcționeze în 15 septembrie 1878, sub forma unei școli comerciale superioare în limba maghiară. Aceasta a devenit apoi academie comercială, iar după Primul Război Mondial, a devenit Academie de Înalte Studii Comerciale și Industriale, cu predare în limba română. În timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, Academia a plecat în refugiu la Brașov, iar după instaurarea comunismului, învățământul economic a fost integrat în universitatea clujeană, spune decanul Răzvan V. Mustață.

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor este continuatoarea acestei tradiții, spune rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David.

În prezent, facultatea clujeană este cea mai mare din România, cu o comunitate academică de aproape 10.000 de persoane. Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor oferă studii în limbile română, maghiară, germană, engleză și franceză.


banner