ANOFM sărbătorește 25 de ani de activitate – 1,2 miliarde de euro au fost contractați de către instituție

0

ANOFM (Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Cluj) a împlinit 25 de ani de activitate. Printre altele, instituția a reușit până acum să contracteze 1,2 miliarde de euro din bani europeni, destinați susținerii persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatorilor.

„La 25 de ani de la înființarea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă avem ocazia să privim înapoi cu mândrie, să celebrăm parcursul instituției noastre, dar și să ne proiectăm cu încredere într-un viitor plin de oportunități și provocări.

De-a lungul celor două decenii și jumătate, am reușit să formăm o echipă implicată în multiple activități, o echipă cu mari responsabilități în domeniul serviciilor destinate pieței muncii. Cu fiecare an care a trecut, am învățat, ne-am adaptat și am evoluat pentru a răspunde nevoilor și schimbărilor din societatea noastră care este în continuă transformare.

Identificarea şi valorificarea oportunităţilor de ocupare prin oferirea de servicii de calitate, atât pentru cei care caută un loc de muncă cât și pentru angajatori, sunt deziderate permanente urmărite în activitatea desfăşurată la nivelul întregii structuri a ANOFM.

În acest moment, ANOFM oferă servicii profesioniste accesate cu încredere de toţi cei care doresc să intre pe piaţa muncii sau să evolueze în cadrul acesteia și, totodată, este implicată în atragerea de fonduri europene destinate susținerii măsurilor de stimulare a ocupării șomerilor.

În calitate de actor principal pe piața muncii, instituția noastră a contractat 1,2 miliarde de euro din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, destinați susținerii clienților (persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatori), dar și creșterii calității serviciilor dedicate acestora, devenind astfel unul dintre cei mai mari beneficiari POCU din România.

Aprecierea venită din partea Comisiei Europene, ce monitorizează parcursul instituțional al ANOFM, a contribuit la finanțările obținute atât în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cele din Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO), dar și prin Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ)”, a spus Florin Cotoșman, președinte ANOFM.

VEZI ȘI:

Casa de Cultură a Studenților din Cluj, singura din România care se autosusține aproape integral

 

 

banner