Apel disperat al deputatului Ungureanu: Preluați rapid Spitalul Polaris

1

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, a lansat un apel cu accente de disperare către Consiliul Județean Cluj, căruia îi solicită preluarea cât mai rapidă a Spitalului Polaris. Consiliul Județean a început procedura de închiriere a acestui spital. Apelul deputatului Emanuel Ungureanu vine după ce a postat pe pagina sa de Facebook un film care arată că, la Clinica Medicală I, a fost adus primul pacient infectat cu coronavirus, iar pe rețelele de socializare au apărut zvonuri potrivit cărora nu mai sunt locuri pentru pacienți în Spitalul de Boli Infecțioase și nici în secția Spitalului de Pneumoftiziologie dedicată luptei cu pandemia de coronavirus.

Prefectul Mircea Abrudean a declarat că în cele două spitale mai există locuri. El a confirmat că primul pacient de coronavirus a ajuns la Clinica Medicală I din cadrul Spitalului Județean, însă a precizat că acest pacient a fost internat acolo pentru a nu supraaglomera secțiile ATI din celelalte două spitale.

Iată postarea deputatului Emanuel Ungureanu:

”INCREDIBIL!

Primii pacienți confirmați cu Covid 19 au intrat în Clinica Medicală 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, FĂRĂ IZOLETĂ!

Medicală 1 este exact clădirea putredă, din centrul Clujului care are peste 100 de ani și unde circuitul improvizat pentru personalul medical înseamnă o scândură între două clădiri.

V-am prezentat imagini ieri cu grozăvia!

https://www.facebook.com/1213299995450587/posts/2837345073046063/

Am atras atenția de nenumărate ori public că această clădire nu este potrivită să îngrijească pacienții COVID 19. Este aproape de UPU, ultracentral, clădirea nu are circuite corespunzătoare.

Prefectul Abrudean și Directorul Medical, Adela Golea au decis altfel.

O clădire mult mai potrivită pentru a prelua Covid 19 după ce se umple Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, era Spitalul Municipal(Clujana) și Clinica Polaris.

În loc să rechiziționeze prefectura Clinica Polaris, Tișe și Consiliul Județean Cluj vrea să o închirieze, după o evaluare care va dura prea mult, între timp situația va deveni tragică…

Acum nu rămâne decât să fim alături de personalul medical care se luptă pentru viața celor 5 pacienți internați acum în Medicală 1 și care sunt în stare gravă după infectarea cu COVID 19.

Voi întreba ZILNIC conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj dacă asigură echipamente de protecție pentru această clinică și pentru tot personalul din acest spital pentru că în data de 11 martie pe pagina de facebook a unității sanitare ni se dădeau asigurări că sunt stocuri de materiale sanitare suficiente pentru 4 luni….

SOLIDARITATE!”