Prin ce metodă preia Consiliul Județean Spitalul Polaris

1

Consilierii județeni au votat preluarea Spitalului Polaris, din Suceagu. Acesta va fi transformat în cea mai mare unitate medicală din Transilvania pentru preluarea pacienților infectați cu coronavirus. Spitalul va avea capacitatea de a trata concomitent 180 de pacienți și va funcționa în subordinea Spitalului de Boli Infecțioase. Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a declarat că urmează încheierea procedurii de închiriere a spitalului.

Consilierii județeni au decis prin vot ca valoarea chiriei să fie fie stabilită în urma unei evaluări independente. Pentru a adapta spitalul din Suceagu nevoilor presupuse de tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus este nevoie de o serie de investiții. Aceste investiții vor fi făcute de Consiliul Județean.

În prezent, Spitalul de Boli Infecțioase poate trata simultan 66 de pacienți cu coronavirus. Alți pacienți au fost deja internați într-una dintre secțiile Spitalului de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, potrivit informațiilor oficiale furnizate de prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, care este vicepreședintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, afirmă că pacienții cu coronavirus au început să fie aduși și la Clinica Medicală I din cadrul Spitalului Județean și cere urgentarea procedurii de preluare a Spitalului Polaris.