Aplicație care îi ajută pe nevăzători să fie independenți în viața de zi, locul I la gala „Descoperă-ți pasiunea în IT”

0
Echipa Palmsy (premiul 1)

Gala „Descoperă-ți pasiunea în IT” din cadrul FSEGA și-a ales câștigătorii. Premiul I, în valoare de 4.100 de lei, a fost acordat aplicației Palmsy. Aceasta este destinată nevăzătorior și îi ajută să fie independenți în ceea ce privește orientarea, respectiv citirea unui text care nu este afișat în barille. În plus, acest dispozitiv oferă o funcționalitate de siguranță vitală și îi protejează pe utilizatori de pericole iminente. Echipa proiectului este alcătuită din Sofia-Maria Bud, Abel-Dumitru Burduhos, Alexandru-Marius Chira, Felix Crișan, Armand Farkas şi Maria-Teodora Pescaru, mentorată de Sorin Ionuţ Băjenaru de la Bosh România.

La finalul expoziției găzduite de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, au fost acordate și premiul II, III, respectiv premii speciale.

Premiul II a fost obținut de echipa reciPET, formată din Marcus Cîrnaț, Ana-Sofia Crișan, Cristian-Ioan Gavrilă, Nicolas Guțu, David Călin Prodan şi Raul Urianu, mentorată de Flaviu Adrian Centea de la PitechPlus. Aplicația lor, reciPET, permite oricui să transforme acasă sticlele obișnuite din PET în filament pentru imprimanta 3D, pentru a da o nouă viață plasticului.

Premiul III a fost obținut de două echipe cu punctaje egal, respectiv echipa AtruX formată din Ioana-Valeria Gavrilă, Leornado Moșuțan, Alexandru Mureșan, Darius-Florin Nicoară, Sebastian-Temin Park și Diana-Alexandra Perșa, mentorată de Marius Cristian Cristescu de la Fortech. Produsul lor esențial, AtruX, este destinat firmelor de transport mărfuri și conectează comunicarea internă și securitatea.

Echipa reciPET (premiul 2)

Cea de a doua echipă câștigatoare a locului III este echipa PillKeeper formată din Maia-Iarina Braicu, Alexandru Crișan, Bogdan Rus, Matei Rus, Darius-Mihai Timar și Jessica-Daria Untea, mentorată de Dragoș Petrașcu, tot de la Fortech, cu aplicația PillKeeper. Aceasta îi ajută pe cei care se confruntă cu dificultăți în respectarea tratamentului.

O companie GlobalLogic, Fortech a fost premiată cu trei premii speciale: echipa GrowWise cu un device format din senzori pentru sol care contribuie la economisirea resurselor și o recoltă mai bogată; echipa Vital Alert, a cărei aplicații conține un ceas destinat asistentelor pentru a primi alerte despre pacienți, un tablou pentru pacienți prin care aceștia pot alerta asistentele în timp real despre nevoile lor și un tablou general care permite asistentelor să monitorizeze starea fiecărei camere aflate în grija lor. Vital Alert a primit, totodată, și Premiul Publicului. Nu în ultimul rând, echipa Strack a primit premiu special pentru o aplicație care contribuie la singuranța și experința aventurilor montane.

De asemenea, alte premii speciale au fost oferite și echipelor Cybersee, care a obținut Premiul Special Bosch, echipei ParkFlow, caștigătoare a Premiului Special Accenture, iar Asociația „Descoperă-ți pasiunea în IT” a acordat un premiu special echipei ParkBuddy din Oradea.

Articol redactat de Alexia Frîncean

VEZI ȘI:

Elevii Academiei “Descoperă-ți Pasiunea în IT”, premiați de autoritățile locale

VIDEO Mai mulți artiști clujeni au participat la o experiență de pictură colectivă

Peste 350 de invenții la PRO INVENT 2023

 

 

 

 

banner