Aproximativ 3900 de persoane s-au vaccinat la maratonul organizat de UMF la Sala Polivalentă

0

În jur de 3900 de persoane s-au vaccinat la maratonul organizat la Sala Polivalentă de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, împreună cu spitalele universitare și autoritățile locale și județene.

Cea mai tânără persoană vaccinată a avut 16 ani (este vârsta minimă autorizată pentru vaccinarea anti-COVID în România, cu serul Pfizer-BioNTech), iar cea mai în etate a avut 94 de ani (foto).

Pe lângă cetățenii români, indiferent dacă au buletin de Cluj sau nu, au fost vaccinați și cetățeni străini, cei mai mulți studenți care învață la Cluj.

Maratonul vaccinării este deschis pentru toți cetățenii Uniunii Europene, ai Spațiului
Economic European și ai Confederației Elvețiene, precum și alți cetățeni străini cu ședere legală pe teritoriul României.

La Sala Polivalentă BT Arena au fost amenajate 20 de cabinete de vaccinare, care asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se vaccineze, până luni 17 mai, la ora 8 dimineața.

Nu este necesară programarea, cei interesați trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu cartea de identitate.

Pentru că vaccinul Pfizer-BioNTech se poate administra celor cu vârsta de peste 16
ani, minorii trebuie să aibă asupra lor acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal.
Rapelul se va administra după 21 de zile, în perioada 4-7 iunie, tot la Sala Polivalenta BT Arena.