Aquapark pe 17 hectare la Turda

1

Municipiul Turda își consolidează statutul de stațiune turistică prin noi investiții. Administrația locală a aprobat înființarea unui aquapark pe o suprafață de 17 hectare de teren. Anunțul a fost făcut de primarul din Turda, Cristian Matei.

Turda a devenit una dintre stațiunile cele mai dinamice din Transilvania, datorită unor obiective precum Salina Turda, ștrandurile cu apă sărată, Palatul Princiar transformat în muzeu de istorie sau castrului roman. Însă marea provocare pe care trebuie să o înfrunte administrația locală este aceea de a-i determina pe turiști să petreacă un timp cât mai îndelungat în oraș.

Primarul Cristian Matei afirmă că această direcție de dezvoltare trebuie stimulată prin investiții serioase. De exemplu, dezvoltarea minei Iosif, care va dubla capacitatea Salinei Turda ori amenjarea unei promenade pe malul Arieșului. De asemenea, vor continua investiții în dezvoltarea infrastructurii.

În plus, Turda devine un centru logistic tot mai important, în condițiile în care se dezvoltă rețeaua de autostrăzi din Transilvania. Orașul atrage și noi investiții în domeniul producției industriale și își asumă tot mai mult rolul de principal centru al comunității urbane Arieș, care reunește municipiile Turda și Câmpia Turzii, precum și comunitățile rurale din jur.

Care sunt planurile administrației locale din Turda, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.


banner