Artă și cafea în Montana 77 Atipic Lounge

0

Polul cultural coagulat în Montana 77 Atipic Lounge din Câmpeni a prins din nou viață, prin intermediul unei expoziții inedite. Este vorba de o expoziție de artă plastică, organizată de Galeria Cluj Art. Tema acestei expoziții este cafeaua. Montana 77 Atipic Lounge este amenajat într-o fostă hală de prelucrare a lemnului din cadrul fabricii de mobilă Montana Câmpeni. Polul cultural are o formă spectaculoasă, de arcă răsturnată.

Expoziția de artă din Câmpeni face parte din prestigioasa serie ”Armonii vizuale și sonore”, care include și evenimente organizate în Palatul Brukenthal din Avrig, precum și în Castelul Corvinilor din Hunedoara, spune fondatorul Cluj Art, Eugen Moț.

Acest spațiu este prielnic unui dialog al artelor, ca o adevărată arcă culturală, afirmă regizorul și omul de cultură Cosmin Pleșa, care a moderat evenimentul.

Atmosfera generată de acest eveniment este una extraordinară și face cinste acestui spațiu, afirmă CEO Montana Câmpeni, Sorin Sălăgean, cel care a fondat Montana 77 Atipic Lounge.

Spațiul atipic este perfect pentru muzică și are o acustică impresionantă, afirmă muzicianul Ioana Dascălu, care a susținut un concert de vioară. Ioana Dascălu este unul dintre muzicienii din cadrul Filarmonicii de Stat din Oradea.

Nu doar muzica s-a regăsit în acest spațiu, ci și arta plastică, afirmă Valentina Bădeanu, una dintre cele mai apreciate creatoare de artă din Sibiu.

Expoziția pune în valoare relația dintre artă și cafea, afirmă curatorul expoziției, Sergiu Man, care își pregătește un doctorat în Istoria Artei în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Montana 77 Atipic Lounge a fost locul perfect pentru a realiza această expoziție, pentru că este un spațiu al transformărilor, mai afirmă Sergiu Man.

Zeci de artiști plastici au contribuit cu lucrări de mare valoare la realizarea acestei expoziții, afirmă inițiatoarea evenimentului, Giovana Moț, de la Cluj Art.

Expoziția a însemnat și lansarea unui nou brand de cafea de specialitate, Zaia, deținut de One Way Distribution. Această cafea este obținută într-o prăjitorie din Cluj, care pune în valoare un amestec unic de boabe de cafea Arabica ce provin din Brazilia și din Etiopia, spune creatorul acestui fel de cafea, Liviu Fertea.


banner