Artă și vin la Castelul Corvinilor

0

Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește evenimentul intitulat Art and  wine at the castle. În Sala Cavalerilor, galeria Cluj Art a adus lucrările a 56 de artiști din România și din Republica Moldova. Arta a fost însoțită de degustarea vinurilor produse de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca în podgoria Apoldia Maior din județul Sibiu.

Muziciana Ioana Dascălu din Oradea a cântat la deschiderea expoziției. La eveniment au participat notabilități precum prefectul de Hunedoara, Călin Marian, ori fostul senator, Carmen Hărău. Deja, expoziția a fost vizitată de peste 2.000 de persoane.

56 de artiști plastici din România și din Republica Moldova participă la o expoziție comună, care va avea loc în Castelul Corvinilor din Hunedoara. Este vorba de pictori și sculptori, selectați de curatorii Galeriei Cluj Art. Expoziția va rămâne deschisă până în data de 15 septembrie.

”Castelul Corvinilor este un reper pentru peisajul cultural central-european. De-a lungul secolelor, acest castel și-a pierdut rolul militar și s-a transformat într-o citadelă a artei. Acesta este motivul pentru care am decis să organizăm expoziția noastră colectivă în fortăreața care i-a adăpostit pe Iancu de Hunedoara, pe Regele Matia Corvin sau pe sfântul Ioan Capistran”, spune fondatorul Cluj Art, Eugen Moț.

Evenimentul dorește să creeze un țesut imaginar care unește unele dintre cele mai semnificative comunități din Transilvania, care au legături simbolice cu ilustra familie Corvin. Clujul este orașul în care s-a născut Regele Matia Corvin, castelul din Hunedoara este locul în care membrii acestei familii și-au găsit refugiul în clipe grele, iar printre soiurile de struguri cultivate la Apoldia Maior se regăsește Iordana, un soi care era vinificat pe vremea cruciadei conduse de Iancu de Hunedoara.

Expoziția cu vânzare poate fi vizitată gratuit de toți cei care dețin un bilet de intrare în Castelul Corvinilor.

banner