ASR Principesa Maria a României va lansa două cărți la Cluj. Urmează Colindul Regal

0

Două evenimente culturale vor marca această săptămână. Alteța Sa Regală Principesa Maria a României va participa miercuri, 12 decembrie, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă, la lansarea a două cărți despre personalități din rândul Familiei Regale. Prima carte este ”Maria. Portretul unei Regine”. Personalitatea Reginei Marii Uniri este ilustrată într-o carte al cărei autor este Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

 

Cea de-a doua carte este ”Margareta. Portretul unei Regine”. Această carte este scrisă de fosta șefă a Protocolului Regal, Sandra Gătejeanu-Gheorghe și redă aspecte din viața și activitatea Custodelui Coroanei.

 

Pe lângă evenimentul de miercuri, sâmbătă, la Centrul Cultural Casino, va avea loc Colindul Regal, organizat de monarhiștii clujeni. Vor concerta Corala Regală Transilvania, Muzica Militară a Diviziei a 4-a Gemina și maestrul Dan Gâdea, care va interpreta colinde cu taragotul lui Dumitru Fărcaș. Detalii despre aceste evenimente aflați din emisiunea România Via Cluj, cu maestrul Dan Dumitrana, fondatorul Coralei Regale Transilvane. Emisiunea este moderată de Claudiu Pădurean.