Aurelia Salicov: Economia Republicii Moldova se bazează tot mai mult pe inovare!

0

Economia Republicii Moldova trece printr-un proces profund de transformare digitală. Din ce în ce mai mult, economia moldovenească se bazează pe inovare, spune reprezentanta Digital Park, Aurelia Salicov.

Digital Park este una dintre investițiile care schimbă ADN-ul Chișinăului. Este vorba de cel mai modern ecosistem destinat IT-ului și industriilor creative. Proiectul este unul brownfield, dezvoltat pe platforma fostei uzine de tractoare din centrul capitalei Basarabiei.

Practic, acest fel de investiții au transformat Chișinăul într-una dintre cele mai interesante comunități bazate pe industria IT. În Chișinău se află universități bine cotate, iar companii tehnologice din întreaga lume devin tot mai interesate de Republica Moldova.

Există, pe lângă resursa umană de bună calitate și mai ieftină decât în Uniunea Europeană, mai mulți factori care influențează acest proces. De exemplu, o rețea excelentă de Internet, dezvoltată de companii precum StarNet, competențe lingvistice diverse, o calitate bună a vieții și un sistem avantajos de taxe pentru cei care investesc în IT.

Acum, Digital Park oferă și posibilitatea unor investiții rentabile în real estate, pentru că aceste proiect va trece la dezvoltarea fazei II, după ce faza I a fost finalizată cu succes, spune Aurelia Salicov, prezentă în emisiunea Business Cafe, moderată de Claudiu Pădurean.


banner