Austriecii de la Johann Strauss Ensemble concertează din nou la Cluj

0

De Denisa Davidaș

Faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble reiau tradiția „Crăciunului vienez’’. Această tradiție a fost întreruptă timp de doi ani din motive pandemice. Clujenii iubitori de muzică clasică își pot petrece seara de 15 decembrie pe ritmurile muzicii la Cinema Florin Piersic, de la 19:00.

De peste 16 ani, mii de spectatori din România se bucură în perioada sărbătorilor de iarnă de ritmurile fermecătoare ale muzicii clasice vieneze interpretate de orchestra Johann Strauss Ensemble, condusă de carismaticul dirijor Russel McGregor.

Turneul orchestrei austriece include orașe precum Brașov, Arad, Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu,  Târgu-Mureș, Oradea, Râmnicu Vâlcea sau București. În repertoriu se regăsesc și lucrări muzicale ce aparțin marilor compozitori Johann Strauss I și II, compoziții de Franz Lehar, Karl Komzak, Julius Fucik, dar și temele de Crăciun create de Johann Sebastian Bach.

”Johann Strauss Ensemble încântă mii de spectatori din România, an de an, prin sunetul tipic austriac, virtuozitate, plus o picătură de umor, elemente care stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang. Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.

În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat artiști celebri din aria muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi. Toate recomandările și experiența concertelor precedente oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit care încântă auditoriul”, spun organizatorii.

Biletele sunt disponibile online pe Bilete.ro, Iabilet.ro, Ticketnet.ro, Eventbook.ro , precum și de la casa de bilete a cinematografului Florin Piersic. Prețurile biletelor variază între 150 lei și 170 lei, în funcție de categoria de loc.