Autobuze electrice pentru elevii clujeni din mediul rural – Investiția este imensă

0

Forul administrativ județean clujean intenționează să achiziționeze autobuze electrice pentru elevii clujeni din mediul rural. Finanțarea ar urma să vină prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj” va fi pe „masa” consilierilor județeni în ședința ordinară de joi, 22 iunie 2023. Termenul de depunere a cererilor de finanțare prin PNRR pentru acest tip de proiect este de 30 iunie 2023.

Nu mai puțin de 34 de UAT-uri clujene vor beneficia de această investiție. Acestea sunt: Chiuiești, Sînpaul, Cămărașu, Poieni, Cășeiu, Mărișel, Iara, Beliș, Căpușu Mare, Măguri-Răcătău, Așchileu, Negreni, Mănăstireni, Rîșca, Aluniș, Vad, Mociu, Căianu, Băișoara, Ciurila, Luna, Ciucea, Sic, Aghireșu, Chinteni, Izvoru Crișului, Cojocna, Tureni, Iclod, Frata, Geaca, Mihai Viteazu, Săcuieu, Moldovenești.

Potrivit referatului de aprobare, prin implementarea proiectului „Microbuze electrice pentru elevii din județul Cluj” se urmărește asigurarea unor mijloace de mobilitate pentru elevii din zonele cu o populație scăzută, facilitând accesul acestora la o educație de calitate.

Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populație scăzută, prin furnizarea de microbuze școlare electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus. Această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător”, se mai arată în documentație.

Valoarea proiectului propus este de 36.442.179,20 lei (inclusiv TVA) din care 30.172.560,00 lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care se adaugă TVA în valoare de 5.732.786,40 lei.

Implementarea proiectului este estimată a se realiza în intervalul iulie 2023 – decembrie 2024.

banner