Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului

0

Senatul s-a reunit marți dimineață în plen, pentru alegerea preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului. Coaliţia de guvernare l-a susținut pentru această funcţie pe liderul PNL, Nicolae Ciucă. Acesta a fost ales cu 88 de voturi. Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Senatului, cu 88 de voturi pentru și 16 împotrivă.

Acesta şi-a depus luni mandatul de prim-ministru pentru a putea fi demarate procedurile privind rotația guvernamentală. În locul său, premier urmează să fie numit președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ciucă a preferat să preia conducerea Senatului, a doua funcție în stat, în loc să ocupe o altă funcție în Guvern. Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul este asigurat de Alina Gorghiu.

” După încheierea activității la conducerea executivului și demararea procedurilor rotativei guvernamentale, am candidat și am fost ales președinte al Senatului României, a doua funcție în stat.

Din această poziție, voi face tot ceea ce stă în puterile mele pentru îndeplinirea obiectivelor politice stabilite la nivelul coaliției și pentru sprijinirea întregii activități guvernamentale. Avem proiecte care vor moderniza și dezvolta România, iar acestea constituie obiectivele pe care trebuie să le avem în vedere în derularea activității din cadrul Senatului.
Mulțumesc conducerii Senatului pentru modul în care a sprijinit activitatea cabinetului pe care l-am condus.
Cunosc bine care sunt provocările și dificultățile pe care executivul le are de depășit. Așadar, din postura de președinte al Senatului, voi contribui alături de colegii mei la găsirea de soluții pentru a facilita procesul legislativ necesar îndeplinirii obiectivelor stabilite prin programul de guvernare.”, a declarat Nicolae Ciucă printr-o postare pe Facebook.

banner