Avertizare cod portocaliu de caniculă pentru Cluj

0

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod portocaliu de caniculă, valabilă pentru ziua de joi, 11 iulie. Avertizarea este valabilă în sudul și vestul țării, inclusiv la Cluj, unde temperaturile vor atinge valori extreme.

În regiunile Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș, valul de căldură va persista și se va intensifica. Temperaturile maxime vor oscila între 36 și 39 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe timpul nopții, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, ceea ce va caracteriza o noapte tropicală. Restul teritoriului se află sub cod galben de caniculă, potrivit ANM.

În municipiul Cluj-Napoca, temperaturile vor ajunge până la 37 de grade Celsius în următoarele zile, iar minimele nu vor scădea sub 18 grade, conform prognozei AccuWeather.

Astăzi, județul Cluj se află sub cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius, cu disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. În unele zone, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, ceea ce va caracteriza o noapte tropicală.

 

banner