Anul trecut, la sesiunea de vară a Bacalaureatului urmau să participe 134.000 de absolvenți de liceu. În 2023 erau înscriși la probe 130.000, iar în 2022 au fost așteptați la probele scrise 117.000 de candidați.
Accesul candidaților în sălile de examen se face în baza unui act de identitate valabil, până la ora 08:30. Probele încep la ora 09:00, iar timpul de lucru este de trei ore din momentul distribuirii subiectelor. Elevii care beneficiază de măsuri speciale de egalizare a șanselor pot primi o prelungire a timpului de lucru de cel mult două ore, în baza aprobării comisiei județene.
În sălile de examen este permisă utilizarea doar pixurilor sau stilourilor cu pastă, respectiv cerneală albastră și, unde este cazul, a instrumentelor de desen (Matematică, Geografie). Sunt interzise orice obiecte personale, materiale scrise sau dispozitive electronice.
Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să fi susținut toate probele de competențe, să fi obținut minimum nota 5 la fiecare probă scrisă și cel puțin media 6 la probele scrise. Rezultatele vor fi comunicate anonimizat, prin coduri individuale, și afișate atât fizic, cât și online, pe site-urile unităților de învățământ și ale inspectoratelor.
Calendarul probelor pentru examenul de bacalaureat:
- 10 iunie: Limba și literatura română
- 11 iunie: Proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie
- 13 iunie: Proba la alegere a profilului și specializării
- 16 iunie: Limba și literatura maternă
- 20 iunie: Afișare rezultate inițiale + vizualizare lucrări și depunere contestații
- 23-24 iunie: Vizualizare lucrări și depunere contestații
- 30 iunie: Afișare rezultate finale
Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul publicației Edupedu.ro
Vezi și:
Vaccinarea împotriva HPV, gratuită până la 26 de ani
Serenadele studenților de la UMF Cluj, auzite și anul acesta în oraș
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: