Bacalaureat 2023: Absolvenții de liceu din Cluj, pe podium în clasamentul național

0

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a publicat rezultatele obținute de către absolvenții studiilor liceale care au susținut probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2023. Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web dedicată, cât și în cele 16 centre de examen, organizate
la nivelul județului Cluj.

La nivelul județului Cluj, pentru promoția curentă, rata de promovare este de 87%, iar pentru promoțiile anterioare este de 35%. Rata cumulată de promovare, înainte de contestații, în sesiunea iunie-iulie 2023 este de 82%.

La nivelul județului Cluj, pe discipline de examen, situația candidaților care au obținut note de 10 la probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat 2023, este următoarea:
• E.a) 23 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
• E.b) 19 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura maternă;
• E.c) 227 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică/ Istorie);
• E.d) 155 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

„Afișarea primelor rezultate obţinute de elevii judeţului Cluj la Examenul Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, care ne situează pe podium la nivel național, cu 87,20% rată de promovare, ne-a adus satisfacție și bucuria de a vedea munca constantă, desfășurată pe parcursul anilor de liceu, încununată de succes”, a declarat Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj, cu promovabilitate 100% sunt următoarele: Colegiul Național “Emil Racoviță” Cluj-Napoca; Colegiul Național “George Coșbuc” Cluj-Napoca; Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca; Colegiul Ortodox Mitropolitul “Nicolae Colan” Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic “Raluca Ripan” Cluj-Napoca; Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca; Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj-Napoca;
Liceul Teoretic Creștin “Pro Deo” Cluj-Napoca; Liceul Teoretic “Elf” Cluj-Napoca; Liceul
Teoretic “Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca; Liceul Unitarian “Janos Zsigmond” Cluj-Napoca;
Colegiul “Emil Negruțiu” Turda.

Elevii mai pot depune contestații

Contestațiile pot fi depuse luni, 3 iulie 2023, în intervalul orar 12:00–18:00 sau pot fi transmise prin mijloace electronice, pe adresele afișate la avizierul centrului de examen. Împreună cu contestația, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care este menționat faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie 2023.

VEZI ȘI:

Subiecte de BAC fotografiate cu camera ascunsă – Află detalii

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au început – Află calendarul oficial

 

 

 

banner