Bătălie între roboți la UTCN: competiție studențească internațională de sumo robotic în Cluj-Napoca

0

Pe data de 25 mai 2024, are loc BattleLab Robotica, competiție internațională de sumo robotic, dedicată, în special studenților, organizată de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca în colaborare cu organizația de studenți BEST Cluj-Napoca. Evenimentul  adună studenți de pretutindeni din Europa pentru a lua parte la această competiție ce are ca scop proiectarea și implementarea unui robot autonom, care urmează să concureze într-o arenă contra unui oponent pe măsură. Află mai multe de la Bianca Diniș, coordonatorul BattleLab Robotica și Anda Bodea, PR-ul evenimentului, invitate la România via Cluj.

Anual, sute de spectatori se strâng în sala P03 de pe strada George Barițiu, nr. 26-28 să-și susțină echipa favorită.

Echipele, formate din maxim 4 reprezentanți, lucrează perseverent pe parcursul
câtorva luni pentru a-și construi robotul ideal. Roboții realizați sunt autonomi, concurând fără intervenția cuiva în timpul meciului. Aceștia se folosesc de un cod propriu, astfel fiecare echipă are posibilitatea de a pune în aplicare o strategie ingenioasă pentru a-și vedea robotul performând în ring.

Pe lângă munca depusă, studenții se vor bucura de multiple beneficii în urma acestei experiențe. Participanții au ocazia de a aplica cunoștințe teoretice în cadrul unui proiect concret, să își dezvolte abilitățile în domeniul tehnic și să dobândesc experiență.

De asemenea, ei își antrenează spiritului de echipă, își ajută coechipierii să lucreze eficient pentru atingerea unui scop comun. În cele din urmă, studenții participanți au posibilitatea de a câștiga vizibilitate în fața unor potențiali angajatori sau colaboratori.

BattleLab Robotica așteaptă pe data de 25 mai în sala P03, un public cât mai numeros pentru a susține concurenții și pentru a însufleți atmosfera cu aplauze energice în
timpul meciurilor tensionate dintre roboți.

banner