Berea Transylvania, premiată la ”Oscarurile berii” din Londra

0

O bere artizanală produsă în Transilvania a fost premiată la cea mai importantă competiție dedicată din Londra. European Beer Challenge este un adevărat ”Oscar al berii”. Berea Transylvania este fabricată în Satu Mare, iar la Cluj este distribuită prin Stația Rombeer, peco-ul de bere din cartierul Mărăști.

Distincția primită la Londra nu este singura, pentru că berea Transylvania a fost premiată și la American Challenge, spune CEO companiei HB Traditional Brewery, Adrian Handrău. Berile produse în Transilvania au fost evaluate de un juriu extrem de larg, care reunește deopotrivă specialiști și actori din piața reală.

Berea Transylvania are o poveste deosebită. Fabrica de bere din Satu Mare a fost creată de un antreprenor german după anul 1990 și, după ce a trecut printr-o perioadă mai grea, a fost salvată și reinventată de Adrian Handrău. Acum, această bere este vândută deopotrivă în țară și în străinătate. Pasul următor este consolidarea exporturilor, iar echipa care reprezintă fabrica de bere transilvăneană vizează intrarea pe piața suedeză.

Mai multe detalii, în emisiunea Business Cafe, moderată de Claudiu Pădurean.