Brazii de Crăciun, ridicați gratuit de Primărie: Ce trebuie să facă clujenii care vor să-și arunce pomul

0

Până în data de 22 ianuarie, inclusiv, pomii de Crăciun vor fi ridicați gratuit de către firmele de salubritate la punctele gospodărești din municipiu, a anunțat primarul Emil Boc. Peste 3.000 de brazi au fost ridicați deja, din cei circa 15.000 care sunt aruncați anual de către clujeni. Brazii vor fi prelucrați în compost lemnos.

„Ce facem cu pomii de Crăciun? Până în data de 22 ianuarie, inclusiv, pomii de Crăciun pot fi ridicați gratuit de către firmele de salubritate de la punctele gospodărești. Ceea ce dumneavoastră trebuie să faceți este să duceți pomii de Crăciun la punctele gospodărești, iar de acolo, firmele de salubritate îi ridică, îi prelucrează și se transformă apoi în compost vegetal, amestecat cu alte produse specifice.

Până acum au fost ridicați 3.470 de brazi de Crăciun. Ne așteptăm, la fel ca anul trecut, să fie în jur de 15.000 de brazi care se ridică gratuit, de la punctele gospodărești, până la data de 22 ianunarie, inclusiv”, a transmis Emil Boc, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai precizat că, după data de 22 ianuarie, clujenii pot duce brazii la cele două centre de colectare selectivă din cartierele Mănăștur și Mărăști, pe cont propriu. Acolo brazii vor fi preluați gratuit.

„După data de 22 ianuarie, puteți să duceți pomii de Crăciun la cele două centre de colectare selectivă pe care le avem în Mănăștur și în Mărăști. Acolo se preiau gratuit, dar dumneavoastră trebuie să îi duceți acolo pe cont propriu. Dacă doriți ca firma de salubritate să vină să ridice de acasă pomul dumneavoastră de Crăciun, puteți face acest lucru contracost, printr-un telefon și o programare la firma de specialitate, astfel încât să vină și să ridice de acasă pomul de Crăciun.

Avem nevoie să avem un Cluj curat, de asemenea să prelucrăm și să readucem în natură, prin compost vegetal, brazii de Crăciun, să asigurăm pașii spre economie circulară și să păstrăm Clujul curat”, a mai spus primarul Emil Boc.

VEZI ȘI:

Temperaturi scăzute și ninsori în următoarele zile – Unde se pot adăposti de ger oamenii străzii

Incendiu în Gara Cluj-Napoca: două vagoane dintr-o garnitură dezafectată au luat foc

 

banner