banner

Călin Cozma, candidat independent la Consiliul Local Cluj-Napoca: „Mă simt discriminat!”

1

Călin Cozma, candidat independent la Consiliul Local, a declarat la Via Cluj TV în cadrul emisiunii Vot pentru Cluj că se simte discriminat pentru că, spre deosebire de partide, nu poate să-și numească reprezentanți în secțiile de votare.

„Numele meu este Călin Valentin Cozma și sunt primul candidat independent la Consiliul Local Cluj-Napoca. De când am intrat în această cursă am descoperit mai multe nereguli în ceea ce privește legea electorală. Toate acestea nu fac decât să discrimineze candidații INDEPENDENȚI.

M-am hotărât să mă lupt pentru schimbarea legii și am început un prim demers în acest sens”, a declarat Călin Cozma.

El a cerut Biroului Electoral de Circumscripție Cluj să remedieze până în 27 septembrie, data alegerilor locale, această situație.

„Sunt îndreptățit a beneficia de aceleași drepturi, în condiții de egalitate cu candidații care aparțin partidelor politice, alianțelor politice și alianțelor electorale sau organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri în circumscripția electorală din Cluj (…)

egalitatea de tratament nu este asigurată atâta timp cât candidatul independent nu are posibilitatea desemnării unor reprezentanți, iar raportat la atributele birourilor electorale, această situație discriminatorie este de natură să îmi cauzeze grave prejudicii, cu consecințe în ceea ce privește transparența alegerilor în circumscripția jud. Cluj”, a mai arătat Călin Cozma. Detalii, în emisiunea în care Călin Cozma a prezentat și alte detalii legate de proiectele sale politice.

banner