Campania “Verde la educație pentru circulație” se mută online

0

Lecțiile de educație rutieră pentru copii ale Fundației Zurli, în parteneriat cu Poliția Română și susținuți de Lidl România, vor fi disponibile online pe o platformă digitală interactivă. În centrul acestei platforme, este disponibil un serial prezentat de Gașca Zurli. 

După 7 ediții în care campania “Verde la educație prin circulație” a Fundației Zurli s-a desfășurat offline, anul acesta campania se mută în mediul online prin lansarea platformei http://www.verdelaeducatie.ro/. Această campanie se adresează copiilor și părinților, fiind disponibil conținut interactiv pentru aceștia. Elementul central al acestei campanii, este serialul online “Super pietoni în acțiune”, serial care are 10 episoade și include cele mai importante reguli de circulație rutieră, esențiale pentru micii pietoni. Protagoniștii acestui serial sunt Gașca Zurli și Zebra Tony.

Rată mare a accidentelor cu copii

Statisticile făcute de către Inspectoratul General al Poliției Române, secția Direcția Rutieră,  arată că în perioada anilor 2018-2020, s-a înregistrat cea mai mare rată a accidentelor rutiere în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 9 ani.

„Digitalizarea campaniei de educație rutieră Verde la educație pentru circulație este o inițiativă prin care ne-am propus să oferim împreună cu partenerii noștri de la Poliția Română și Fundația Zurli  acces continuu la noțiuni de bază de educație rutieră, si astfel, să contribuim la formarea unui comportament responsabil și sigur în trafic în rândul generațiilor celor mai tinere. Ne bucurăm să susținem accesul  părinților și copiilor la un conținut atât de important, într-un mod interactiv, printr-un serial realizat cu ajutorul prietenilor de la Gașca Zurli, și îi invităm să urmărească episoadele Super pietoni în acțiune”, a spus Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR Lidl România.

Copiii pot influența comportamentul adulților în trafic

„Cei mici trebuie familiarizați de la o vârstă fragedă cu privire la importanța respectării regulilor de circulație și la adoptarea unei conduite preventive. Ne dorim ca prin digitalizarea programului Verde la educație pentru circulație să continuăm activitățile educative, atât in vederea prevenirii implicării minorilor în evenimente rutiere, cât și pentru a aduce copiii și părinții mai aproape de problematica traficului rutier. De asemenea, s-a demonstrat de-a lungul timpului că și copiii pot influența la rândul lor comportamentul adulților, contribuind astfel la creșterea gradului de siguranță rutieră”, a declarat domnul comisar-șef de poliție George Grigore, director al Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.