Campanie antidrog cu ocazia Zilei Mondiale a Educației

0

Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației sărbătorită pe 5 octombrie, Campania pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool, tutun și droguri și de alte substanțe nocive în rândul tinerilor și studenților.

Această inițiativă a fost motivată de mai mulți factori:

  • Fenomenul consumului de droguri a luat amploare în ultima perioadă, acestea au un impact negativ puternic asupra tinerilor și studenților, distrugând sănătatea fizică și mentală, afectând performanța academică și relațiile sociale;
  • Este mai ușor să previi decât să tratezi;
  • Prevenirea consumului de droguri poate fi realizată prin educație, dezvoltarea de activități pozitive pentru tineri și crearea de alternative sănătoase la consumul de droguri. Este important să îi încurajăm pe tineri să discute deschis despre acest subiect și să le oferim sprijin și încurajare atunci când au nevoie.

„Campania Antidrog desfășurată de Casa de Cultură a Studenților «Dumitru Fărcaș», cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este un demers care sperăm că a avut impact, mai ales că am vorbit exact pe limba tinerilor, ca să spun așa, prin intermediul tehnologiei și prin difuzarea mesajului în plină stradă, fluxul de studenți la oră de vârf fiind mare. Alături de campaniile de prevenire HIV și de donare de sânge, pe care le desfășoară anual, instituția Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” își îndeplinește rolul de educație civică și pentru viață a tinerilor, încercând să educe, să informeze și să sprijine tinerii,” a spus Flavius Milășan, director Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș”.

Timp de mai multe ore, a fost afișat în fața instituției, pe două ecrane mari, mesajul campaniei ”Spune NU dependenței! Drogurile provoacă dependență.” Voluntarii și angajații au oferit căni inscripționate cu mesajul campaniei către tinerii și studenții care au trecut prin fața clădirii instituției.

Campania a fost demarată la nivel național și au fost implicate toate Casele de cultură ale studenților și Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei”.

VEZI ȘI:

Rabla Local: Aproximativ 1500 de persoane au solicitat finanțare – Află pașii care trebuie urmați

3 000 de locuri de muncă oferite de 50 de companii în Cluj

Incidență tot mai mare a bolilor de nutriție în rândurile copiilor și adolescenților

 

 

 

banner