Campanie prin care turiștii români sunt sensibilizați să nu mai lase gunoaie în natură, în urma lor

0

Echipa platformei de travel Călător în Bascheți a lansat campania de promovare a turismului sustenabil în România numită ,,Călătorește cu inima’’. Aceasta este o inițiativă independentă, care dorește atragerea atenției asupra nevoii de a învăța să facem un turism sustenabil și responsabil. Din 11 iunie, România trăiește pe datorie, pentru că și-a epuizat deja resursele naturale ale acestui an și fiecare dintre noi trebuie să ia atitudine, spun inițiatorii campaniei.

Campania ,,Călătorește cu inima’’ a debutat cu un videoclip simbolic, filmat în mai multe locuri din țară, prin inițiatorii campaniei au dorit să scoată în evidență că orice gest mic pe care îl facem azi, contează mâine, că trebuie să ne protejăm locurile frumoase pe care le avem atât pentru noi, cât și pentru generațiile care vin. Personajul central al videoclipului este natura, așa cum arată astăzi: uneori frumoasă, de cele mai multe ori, sufocată de gunoaie. Pentru ea, trebuie să fim călători cu inimă mare.

Campania ,,Călătorește cu inima’’ se desfășoară atât pe Social Media, cât și offline, cu implicarea comunității de travel și a industriei hoteliere. Demersul are o componentă educațională – prin care vom arăta prin postările de pe Social Media cum poți călători responsabil – și una motivațională prin care îi provocăm pe hotelieri să facă o schimbare și să adopte practici sustenabile.

Inițiatorii campaniei lansează cu această ocazie, și o provocare dedicată industriei ospitalității: ,,Găzduiește cu inima’’, prin care se dorește motivaREA unitățilOR de cazare să adopte practici sustenabile. Astfel, aceste pensiuni, cabane, hoteluri – vor fi trecute pe harta unităților de cazare, recomandate de Călător în Bascheți, pentru practici sustenabile.

Participanții pot să se înscrie, până la finalul lunii ianuarie, pe www.călătorinbascheti.ro.

Cu ajutorul consultanților de la Asociația Act for Tomorrow, au fost întocmite o serie de criterii de sustenabilitate, pe care trebuie să le îndeplinească unitățile de cazare: de la reciclare, eficiență energetică, conservarea apei, până la aprovizionare și ecoturism. Dacă au îndeplinit minimum 5 criterii, sunt eligibile să fie trecute pe harta locațiilor recomandate de Călător în Bascheți.

Pe parcursul campaniei, care se va derula atât pe conturile de Instagram, Tik Tok și Facebook ale platformei Călător în Bascheți, cât și pe blog, vor exista și provocări gândite astfel încât să îi determine pe români să ia atitudine și să devină călători cu inima. De asemenea, în cadrul mai multor întâlniri transmise live pe Instagram vom fi dezbătute problemele și soluțiile potrivite pentru a avea un turism sustenabil și durabil în România.

,,Trebuie să învățăm să ne pese de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Nu ne referim aici la gesturi mărețe, așa cum am zis și în videoclip, nu vrem super eroi, ci să începem cu lucrurile mici. Avem de multe ori impresia că nu mai putem schimba nimic. Dar, de fapt, fiecare dintre noi poate face ceva”, spune Sebastian Secan, de meserie călător în bascheți.

 =,,Am văzut atât de multe locuri frumoase în România, sufocate de gunoaie și neîngrijite. Și, mereu, am zis: ,,ce păcat’’. Am realizat că nu trebuie să așteptăm pe nimeni să facă curat în jurul nostru. O poți face chiar tu. Chiar dacă nu sunt gunoaiele tale, chiar dacă, uneori, nu ai unde să le arunci, le iei cu tine și natura îți va mulțumi’’, a spus și Laura Vereha, partenera de călătorie în bascheți.

Campania ,,Călătorește cu inima’’ este o inițiativă independentă, realizată din resurse proprii, cu sprijinul Asociației Act for Tomorrow și Ștefan Constantin Videography.

Lansat în noiembrie 2018, de foștii jurnaliști de televiziune Laura Vereha și Sebastian Secan, blogul calatorinbascheti.ro a devenit rapid unul dintre cele mai cunoscute și influente site-uri de travel din România. Platformele Călător în Bascheți, cu peste 372.000 de fani pe Facebook, 450.000 pe Instagram, 840.000 de urmăritori pe Tik Tok și 1.026.000 recordul de vizitatori pe lună pe site, sunt unele dintre cele mai apreciate din România pe contentul de travel, care vizează destinațiile din țară.

banner