Când ajung cei 2 000 de euro de la guvern în contul firmelor fără angajați

0

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Daniel Popescu, a anunțat suplimentarea bugetului alocat măsurii referitoare la capitalul de lucru cu o suma de până la 1 miliard de euro. De asemenea, a luat toate hotărârile legale astfel încât săptămâna următoare să fie lansat apelul pentru schema privitoare la capitalul de investiții și să fie redeschis procesul de accesare a microgranturilor.

Toti cei care au depus pe măsura 1, toți cei care au depus în măsura 2 să fie finanțați. Și vorbim de peste 29.000 de firme pe măsura 1 și peste 22.000 pe măsura 2. Evident, trebuie să vedem câte sunt eligibile și câte nu. Vă pot spune că sunt peste 3.000 de firme evaluate, pe măsura 1, banii au plecat deja de la minister, sunt în conturile agențiilor pentru IMM – uri și sunt plătite către bănci.

Mâine (joi, n.red.), probabil la aceeași oră firmele vor primi în aplicație contractele în format electronic de finanțare. Trebuie să le descarce, să le semneze și să le urce în aplicație, după care într-o zi – două, vor avea banii în cont. (…)

Când am spus că certificatele pentru situatii de urgență se vor face online poate nu m-ați crezut. S-au eliberat peste 69.000 de certificate de urgență doar online. Acesta este al doilea pas pe care îl facem: accesarea de fonduri nerambursabile fără ca omul să se mai deplaseze la minister. STS a fost un partener foarte profesionist.

Mâine toate firmele care au fost evaluate în măsura 1 vor primi notificare de accept și contractul pentru a putea fi semnat. De luni același lucru se va întâmpla cu măsura 2. Eu cred și sper că până la sfârșitul acestei luni toată măsura 2 să fie achitată. 29.000 de firme să beneficieze de acești bani. Antreprenorii să își verifice aplicația! Dacă în termen de 5 zile nu semnează acest contract înseamnă că renunță la a mai beneficia de acest ajutor.

Săptămâna viitoare vom lansa și măsura 3, 200.000 de euro pentru IMM-uri, pentru investiții. Este o plajă foarte largă de coduri CAEN, o măsură foarte așteptată. Nu trebuie să se grăbească, vom lăsa aplicația deschisă 90 zile și vom face evaluările, pentru că nu e pe principiul primul venit-primul servit. Dar am promis că lansăm toate cele 3 măsuri, că vom face aceste plăți în economie, iar antreprenorii vor beneficia de acești bani. Astăzi, fac un anunț foarte important în premieră: vom lansa preînscrierile pentru Electric-up.

În aceeași aplicație cu măsurile 1 și 2, pentru că am vrut să fie toată baza de date unită.