Care este noua echipă de conducere a Universității Babeș-Bolyai?

0

Noul rector al Universității Babeș-Bolyai, psihologul Daniel David, a preluat conducerea celei mai mari și mai vechi universități din România în condiții extrem de grele. Universitatea a fost nevoită să își suspende activitatea didactică din cauza pandemiei de coronavirus.

Daniel David face apel la toate cadrele didactice să își continue activitatea de predare în on-line. De asemenea, el a făcut apel la colegii săi să își continue, în măsura posibilului, activitatea de cercetare științifică, precum și publicarea unor cărți și articole științifice.

Noul rector a anunțat și care sunt membrii noii sale echipe. În mare, este vorba de oameni care au făcut parte din conducerea universității clujene și în ultimul mandat de rector al actualului președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Noua echipă a rectoratului, puternic susținută și de Senatul UBB (toți prorectorii propuși au obținut peste 90% din voturile exprimate), este formată din prof. univ. dr. Corin Braga (Relația cu societatea – componenta socio-culturală), prof. univ. dr. Dan Tudor Lazăr (Finanțare, digitalizare și relația cu studenții), conf. univ. dr. Cristian Litan (Administrație, patrimoniu și relația cu Senatul), prof. univ. dr. Balint Marko (Calitate, competitivitate și învățământ netradițional), conf. univ. dr. Alexandra Muțiu (Resurse umane, alumni, consiliere), prof. univ. dr. Adrian Petrușel (Cercetare-dezvoltare-inovare și doctorate), prof. univ. dr. Călin Rus (Comunicare, relații publice și relații internaționale), conf. univ. dr. Christian Săcărea (Linia germană de studiu și relația cu societatea – componenta socio-economică și fundraising) și conf. univ. dr. Anna Soos (Linia maghiară de studiu și Educație-curriculum); directorul CSUD, acad. prof. univ. dr. Ioan Bucur, își continuă mandatul, conform concursului pe care l-a susținut în 2016.

banner