Dan Petrescu, despre viitorul la CFR Cluj: “Antrenori mari din fotbal mi-au zis că trebuie să am valiza făcută”

0

Antrenorul campioanei României, Dan Petrescu, a fost întrebat, în cadrul conferinței de presă premergătoare duelului eliminatoriu din Cupa României cu FC Argeș, pe care elevii săi l-au câștigat cu scorul de 1-0 și, astfel, au avansat în “careul de ași” al competiției naționale, dacă, în cazul în care cucerește două trofee în acest sezon, cota sa va crește și dacă asta îl va ajuta să își prelungească contractul cu CFR Cluj.

Tehnicianul a declarat faptul că laudele nu prea sunt prezente în fotbalul românesc, însă că, în cazul în care nu va avea aceleași rezultate, criticile vor veni inevitabil. De asemenea, antrenorul din Gruia a menționat că, în lipsa rezultatelor pozitive, nu poate avea siguranța că va rămâne mereu la aceeași echipă și că trebuie să fie mereu pregătit de orice, așa cum a fost sfătuit de unii tehnicieni de renume cu care a discutat.

Petrescu: “De bine nu cred că va zice nimeni, la rău noi suntem primii”

“Nu cred că va crește cota dacă voi câștiga două trofee. La rău, da, suntem primii care facem asta, dar de bine nu cred că o să zică nimeni nimic, asta e. La Chelsea, sunt milioane, iar antrenorul pa, pa. Bani erau, nu? Unde e antrenorul acum? Cu o săptămână înainte, s-a întâlnit cu patronul și i-a zis să stea liniștit. […] Cine își face iluzii ca antrenor nu o să reziste mult. Antrenorii mari pe care îi cunosc și cu care am vorbit mi-au zis clar că trebuie să am mereu valiza făcută. Nu știi ce se întâmplă, asta este realitatea antrenorilor din fotbal, de peste tot, nu doar în România.

“Din punctul meu de vedere, meseria de antrenor este cea mai dificilă”

În Anglia, când jucam eu, nu se dădeau afară antrenori, rar de tot. Retrogradau echipe și nu erau dați afară antrenori. Nu mai sunt patroni englezi, sunt patroni străini, care nu mai au răbdare. Fanii au putere mare peste tot. […] Singurul care rezistă e Klopp, la Liverpool, dar și el a zis că nu știe cum de mai e pe acolo. Meseria noastră e cea mai dificilă, este părerea mea și sunt conștient de asta”, a declarat Dan Petrescu.

Toate declarațiile tehnicianului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

După cele trei remize consecutive din debutul în playoff-ul Superligii, “feroviarii” se află pe poziția secundă a clasamentului, cu patru puncte mai puțin decât liderul Farul Constanța. Următoarea partidă programată va avea loc sâmbătă, 15 aprilie, de la ora 19:00, în Gruia, împotriva formației Sepsi Sf. Gheorghe.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Dan Petrescu, după remiza din Gruia cu FCSB: “N-am văzut așa sezon în toată cariera mea de antrenor”

Cristi Manea și Florinel Coman, concluzii după derby-ul CFR Cluj – FCSB: “Este un punct câștigat”

CFR Cluj, remiză în Gruia cu FCSB – campioana României rămâne la patru puncte distanță de liderul Farul

banner