Castelul Banffy din Răscruci, reabilitat cu bani europeni

0

Unul dintre cele mai frumoase edificii aristocratice din România, castelul Banffy din Bonțida, va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene. Castelul aparține Consiliului Județean, iar inițiativa restaurării edificiului îi aparține vicepreședintelui Consiliului, Istvan Vakar.

Lucrările de restaurare și conservare a Castelului Banffy, în valoare de  27.670.836 RON fără TVA, au un termen de finalizare de maxim de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Din cuantumul total al investiției, 19.526.036 lei reprezintă suma lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de forul administrativ județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Consiliul Județean urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea destinației castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare. În final, va fi amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și vizitarea de către publicul larg.

banner