Ce le răspunde viceprimarul Dan Tarcea taximetriștilor care vor acces pe benzile dedicate

0

Viceprimarul de Cluj Dan Tarcea le-a răspuns în cadrul unei emisiuni la Via Cluj TV taximetriștilor care au protestat marți pentru că nu au dreptul să circule pe toate benzile dedicate transportului în comun din oraș.

„Am făcut un proiect pilot pe Bulevardul Titulescu, unde se permite accesul taximetrelor pe banda dedicată transportului public de călători doar dacă au client. Se respectă această regulă, însă în ceea ce privește solicitarea acestei asociații a taximetriștilor, de a avea acces și pe celelalte benzi, e nevoie de o analiză serioasă”, a declarat Dan Tarcea.

Viceprimarul de Cluj a explicat că pe Bulevardul Titulescu circulă șase mijloace de transport pe oră, în vreme ce pe axa est-vest, lucrurile stau total diferit.

„Pe axa est-vest avem zone unde sunt 147 de mijloace de transport într-o oră. Sunt uneori situații în care avem 5-6 troleibuze unul după celălalt, iar unele așteaptă să poată intra în stație. Dacă am mai avea și taxiuri pe acea bandă dedicată, ar exista riscul de blocaje”, a afirmat Dan Tarcea.

Viceprimarul a spus că într-adevăr Legea taximetriei spune ca au posibilitatea de a circula pe benzile dedicate, însă doar cu condiția să nu încurce traficul. Vezi întregul răspuns al viceprimarului în emisiune.

Asociația Taxi Transilvania (ATT) a organizat marți o acțiune de protest pentru a determina autoritățile să permită accesul taxiurilor pe benzile dedicate transportului în comun.

„Prin această acțiune solicităm ca legea 38/2003 să fie aplicată, circulația taxi-urilor pe aceste benzi fără să fie condiționată de prezența clientului în mașina de taxi, iar instituțiile abilitate, atât Primăria Cluj-Napoca, cât și poliția locală să se alinieze legii”, spune Daniel Mitrea, Președintele ATT.

banner